18/8/2017 (Dia 10): Garmisch-Partenkirsche i Higline 179

Finiquitat Salzburg, hem de fer via per tornar relativament a prop de Munich. A la baixa Baviera tocant a Austria. Aprofitem algunes visites per enmig com el Monestir benedictí de Benediktbeuren, que vaig veure en un capítol de Cosmos i em vaig anotar. Aqui, Joseph von Fraunhofer hi va inventar l'espectrocopi, instrument clau en l'anàlisi de la composició de materials, estrelles incloses, i hi va desenvolupar tecniques de fabricació de lents molt avençades.





A mig camí, varem fer una parada tècnica a Garmisch-Partenkirchen, lloc on cada cap d'any s'inicia el trofeu dels 4 trampolins de salts d'esqui i que se solia retransmetre per TVE. Crec que fa uns anys que es fa nomes per Teledeporte tot i que recordo amb nostàligia els matins postrevetlla arrossegant-me per casa amb els valsos de Viena i els salts d'esqui.




Aprofitem la parada per fer unes hamburgueses al poble i un petit passeig.



La darrera parada tècnica del dia es molt a prop del nostre destí. Es tracta de la passarel·la penjant Highline 179, prop de la frontera entre Austria i Alemània. Es una passarel.la de 406 m de llargada i mes de 100 d'alçada ... IMPRESIONANT. Fins fa un parell de mesos era la passarela en suspensió (es a dir, penjant d'una catenària) mes llarga del mon, lloc que li ha arrabassat una nova passarela que es va estrenar a Suïssa recentment. 






Per accedir a l'inici hem de pujar a peu per un cami que du a Ehrenberg, un castell en runes que hi ha a la vora. 






Arrivem finalment a Füssen, on hi romandrem dos dies. L'objectiu es visitar els castells del Rey Boig i disfrutar una mica de la natura fent una volta en bici. Ens hospedem en un Hostal de mala mort on hi ha una única dutxa compartida entre totes les habitacions. L'habitació es decent però la covertura wifi es inexistent. Ates que estem seguint la sèrie de Narcos, anem a fer una cervesa a un bar típic de la zona i allà conectem el nostre PC per baixar alguns capítols de Netflix. El propietari es molt simpàtic, descendent d'espanyols, i quan veu que som surenys s'ens aproxima per explicar-nos la seva vida i disr-nos que en 2 anys i mig s'en anirà a viure a Almuñecar. Que li vagi be doncs!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada