12/8/2017 (Dia 4): Merceidis Beiiiins!

L'Alba ens deixa sols fins demà ... s'en va a veure a uns amics fora.

Un dels objectius fonamentals a Stuttgart es anar a veure els museus de Mercedes-Benz i Porsche. Avui, Dissabte, visitem el Museu de la Mercedes-Benz, ubicat enmig del complexe esportiu que hi ha al voltant del Mercedes Arena, seu del VfB Stuttgart.

El Museu es una joia i, definitivament, un encert anar-lo a veure, encara que no se sigui aficionat als cotxes. S'hi veu la història de l'automòvil, no podia ser d'una altra manera: Carl Benz a Mannheim, per una banda. i Gottlieb Wilhelm Daimler i Wilhelm Maybach a Cannstatt per  una altra varen desenvolupar els primers motors d'explosió de benzina i vehicles arrossegats per aquests. Daimler i Maybach varen crear la marca Mercedes que mes tard es fusionaria amb Benz.

2 curiositats: Daimler i Benz no es varen arribar a coneixer mai.  El logo de 3 puntes de Mercedes indica la idea de Daimler de motoritzar vehicles per Terra, Mar i Aire.


















Després del Museu anem a una petita ciutat anomenada Ludwigsburg que l'Alba ens ha recomanat. Una ciutat a 12 km de Sttutgart atravessada pel riu Neckar. Originalment, el duc Eberhardt Louis, Duc de Wütemberg, hi volia construir la ciutat barroca ideal. Charles Pfizer, fundador de Pfizer Inc. (la farmaceutica mes gran del mon, fabricants entre d'altres de la iagra) era d'aqui.

Abans de visitar-la però, fem un mos amb menjar tipic alemany a un retaurant: Maltauschen, que son uns raviolis farcits de carn de salxitxa i espinacs tipics de Stuttgart, acompanyats amb kartoffelsalat i Wiener Schnitzel, que ve a ser la Milanesa de Vedella de tota la vida. Aqui veiem al Pep intentant traduïr la carta, ... llàstima que no tingués línia. La intenció era bona.

 

Despres de la volteta de rigor anem a visitar el Ludwigsburg Palace, el castell barroc mes gran de Alemania, residencia dels Ducs de Wütenberg durant diverses generacions al segle XVIII. Lamentablement no deixen fer fotos durant la visita guiada, però aprofitem de fer-ne alguna a una parella de arabs que han pagat 140.000 eur per fer-se fotos prèvies a la seva boda. Ens encanta la mare embolicada en negre que dona suport a la nuvia en tot moment.




Després de la visita tornem a Stuttgart i deixem el Museu de la Porsche per un altre dia. Demà farem la Selva Negra i toca planificar una mica aquest vespre, ... hem de fer quilòmetres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada