17/8/2017 (Dia 9): Salzburg

A Salzburg, inicialment vam reserar un AirBnB que poc despres vaig cancelar. M'en vaig adonar que eren habitacions compartides amb lliteres. Mes endavant, després de reservar el definitu que podeu veure aqui, vaig llegir a algun lloc que just la casa que havia cancelat era la casa de neixement de Christian Doppler!, el matemàtic i físic austriac al que se li atribueix el descobriment de l'efecte Doppler del que molts hem sofert algunes conseqüències: les multes dels radars de velocitat!

Sembla que farà un bon dia avui, ho notem sortint ala nostra galeria-jardi. Intentarem aprofitar la tarja de visita de Salzburg al maxim.



Abans de endinsar-nos a Salzburg, aprofitem que la tarja que varem comprar ens dona dret a pujar al telefèric que du al Untersberg. Hi anem, es a uns 10 minuts en cotxe. Des de dalt veiem unes magnífiques vistes de Salzburg i la vall que l'envolta. Som a uns 1900 m sobre el nivell del mar.







Salzburg es una ciutat bastant petita. nomes 150.000 h. Seguirem una mica les indicacions de la Conny per visitar els llocs mes importants. Tot passejant podem veure la majoria de palaus i edificis nobles. 

El nucli antic es pot fer a peu sense cap problema. Allà comencem visitant, com no, la Mozarts Geburtshaus (casa natal de Mozart) i El Festung Hohensalzburg (Fortalesa de Salzburg), des d'on es veuen unes excelents vistes de la ciutat. S'hi pot pujar en funicular o a peu per escales. Nosaltres nomes varem baixar pel funicular, doncs no ho saviem lo del funicular quan varem pujar.





La fortalesa es plena de racons, entre els que trovem un minimuseu de titelles, molt tipiques de Salzburg. Entre d'altres, com no, la tirolesa familia Trapp.



Un cop a baix, a la Kapitelplatz visitem la Dom zu Salzburg (catedral) i tot creuant la Residentzplatz anem a petar a la Mozartplatz. Veiem diversos palaus com el Residenzpalace, que no podem visitar perque a les 16:00 ho tanquen tot!






Visitem la Stiftskirche Sankt Peter Salzburg (esglesia catòlica) i el cementiri annex, un comjunt molt maco i centric a la falda de la muntanya de la fortalesa.







A l'altra banda del riu Salzach podem visitar el Schloss Mirabell (palau de Mirabell) i els seus jardins. La font dels cavalls es on es va rodar l'escena del "Do-Re-Mi" de "Sonrisas y Lágrimas" 






Acavem la jornada fent un tomb en baixell pel Salzach, també inclos a la tarjaque varem adquirir el dia anterior.



Pantalles LCD amb plats típics de Salzburg iluminen els finestrals de Restaurants de la ciutat.


Fem un gelat tipic i anem a casa on, com cada nit, seguim algun capitol de Narcos amb el portatil.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada